ShiatsuWellingImage ShiatsuWellingLogo

Hoe ziet de behandeling eruit?

De therapeut beheerst de techniek en de cliënt het zelfgenezend vermogen.

Shiatsu is gebaseerd op dezelfde principes als acupunctuur, maar de variatie in uitvoering is groot. Er kan gewerkt worden volgens de methodische aanpak van Namakoshi (Shiatsu Ryoho). Daarnaast is er de Zen Shiatsu methode die relatief veel rekkingen gebruikt. Er is ook een Dynamische variant en een zeer verstilde methode namelijk Seiki Soho.
Al deze stijlen en zelfs aanvullende therapieën kunnen ingezet worden tijdens een behandeling.
Het opleidingsniveau van de therapeut en het vermogen om intuïtief te werken zullen zorgen voor een eigen stijl. Sinds 2002 beoefen ik shiatsu en elk jaar worden er intensieve verdiepingscursussen gevolgd bij vooraanstaande leraren.

De aantrekkelijkheid van shiatsu ligt in het feit dat het zo’n heldere, tastbare therapie is die op vele fronten doorwerkt. De behandelingen kunnen gegeven worden zowel op de klassieke manier liggend op een mat op de vloer, als op de aangepaste westerse manier namelijk liggend op een behandeltafel of zittend op een stoel. De aard van de klacht, de wens van de klant en de soort behandeling zijn hierin bepalend. U kunt verzekerd zijn van een respectvolle benadering.
De meest uiteenlopende klachten zijn te behandelen, met uitzondering van botbreuken, virussen en bacteriële infecties. Voorzichtigheid is geboden bij hartkwalen en kanker. Wel kunnen in alle gevallen behandelingen dienen om de herstelfuncties van het lichaam te stimuleren.

Preventief behandelen om juist te voorkomen dat klachten gaan ontstaan is aan te bevelen. Wanneer een onderdeeltje binnen een lichaamssegment niet goed functioneert, zullen via de zenuwverbindingen deze negatieve prikkels doorgegeven worden naar de andere onderdelen binnen het segment. Uiteindelijk zal deze negatieve spiraal zichtbaar/voelbaar worden op bijvoorbeeld de huid, maar dan is er al genoeg tijd verstreken om ook andere segmenten negatief te kunnen beïnvloeden.

© Shiatsu Pratijk Liesbeth Welling, Eelde Paterswolde